Meteen naar de inhoud

Medische kosten voor je frenchie en/of ander huisdier.

Welke verzekering huisdier

Het houdt heel veel baasjes bezig en ook ik ben daar geen uitzondering op. Om reden dat ik een goede extra borging wilde hebben zijn Kiki & Faya (en voorheen ook mijn kleine bullenman, manneke DJ), al vanaf het begin dat zij bij mij wonen in het bezit van een goede zorgverzekering. Daarnaast heb ik iedere maand ter dekking van het eigen risico en kosten die niet worden vergoed een buffertje aangelegd en aanvullend nog een extra verzekering voor de reguliere kosten bij ons eigen dierenziekenhuis.
Vele lange jaren hadden wij vrijwel geen medische kosten, maar 2023 was i.r.t. Kiki een ‘rampjaar’ met in 1 jaar enkele niet frenchie gerelateerde medische issues waarin ik, naast deels de dekking uit haar zorgverzekering, nog een flink bedrag van mijn spaarrekening heb moeten opnemen, zeg maar uit het aanvullende ‘zorgpotje’ wat ik had opgebouwd en dat is dan in 1x vrijwel meteen leeg. 

De diergeneeskunde ontwikkelt zich snel, het gaat inmiddels qua mogelijkheden van medische zorg richting humane zorg en die ontwikkeling blijft maar doorgaan. Baasjes verwachten ook heel veel meer van de diergeneeskunde dan enkele decennia terug omdat ook vele baasjes hun frenchies (of andere huisdieren) terecht als een volwaardig gezinslid zien.

Diverse maatschappijen hebben diverse voorwaarden voor een huisdierenverzekering, deels wel en deels niet met uitsluitingen van frenchie gerelateerde medische issues. Daarin kan ieder baasje zich verdiepen en bepalen welk risico zij wel/niet willen lopen of verzekeren.

Voor de beeldvorming wil ik toch wat kostenindicaties delen die ik op basis van facturen zowel privé als via het Steunfonds in handen heb gehad en de prijsverschillen kunnen ontstaan door zowel de inzet van algemene dierenziekenhuizen als specialisatieklinieken als regio/land:

 • BOS operatie: van ± € 750,00 tot € 1200,00;
 • Patella luxatie: van ± € 850,00 tot € 1700,00;
 • Een CT-scan: ± € 850 tot € 1050,00;
 • Een MRI-scan: van ± € 1100,00 tot € 1300,00;
 • Operatief blaasstenen verwijderen: ± € 1500,00;
 • Specialistisch bloedonderzoek bij een acute alvleesklierontsteking ± € 500,00/ € 550,00;
 • Het operatief verwijderen van een milttumor inclusief beoordeling door een patholoog ±€ 1300,00 tot ± € 1400,00;
 • Een gebitselement verwijderen i.v.m. een onderliggende ontsteking ± € 550,00;
 • Een sanering van het gebit inclusief narcose kan ook in de honderden euro’s lopen;
 • Een hernia operatie inclusief scan (zowel nek-als achterhand hernia) binnen de normale werktijden: ± € 3000,00 tot ± € 4300,00. Buiten de normale werktijden (weekends) is sws te rekenen met een opslag van zo’n 30 %;
 • Een bezoek inclusief behandeling door een hondenosteopaat: ± € 60 tot € 80,00

Ik zeg het al vanaf de tijd voordat ik deze stichting (januari 2016) heb opgericht. Neem een zorgverzekering voor je frenchie en/of ander huisdier. Ik ben vele jaren blij geweest er geen gebruik van te hebben gemaakt en draag dan bij aan de medische zorg voor de diertjes van anderen dus het is n.m.m. nooit ‘weggegooid’ geld. Het is alleen geen geld waar IK gebruik van maak en daarvoor ben ik dan in concreto dankbaar, omdat het inhoud dat mijn 2 frenchies geen medische issues hadden.

Heb je als baasje een pechjaar met meerdere medische issues, zoals ik met Kiki in 2023 had, dan is een zorgverzekering wel een fijne basis die jou als baasje enige financiële rust geeft.

Je kan ook gebruik maken van een vergelijker voor huisdieren verzekeringen, wellicht dat dit het beoordelen vergemakkelijkt


Ik wens iedereen veel wijsheid qua besluitvorming in dezen !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *